Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Zapečený řapíkatý celer

Zpět
  • Autor: Atari
  • Doba přípravy (min.): 45
  • Uživatelský recept
  • Porce: 2.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, ocet

Energetická hodnota celkem: 3939 kJ

Bílkoviny (g): 120, Tuky (g): 43, Sacharidy (g): 18, SAFA (g): 25, Cukry (g): 11, Vláknina (g): 7, Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 1970 kJ

Bílkoviny (g): 60, Tuky (g): 21.5, Sacharidy (g): 9, SAFA (g): 12.5, Cukry (g): 5.5, Vláknina (g): 3.5, Sůl (g): 1.5

Postup přípravy

Na tento recept budeme potřebovat: 1 řapíkatý celer, 1 hermelín, 1 cibuli, ocet, zeleninový bujon a kdo chce, tak i nějaké maso, třeba kuřecí. Pustíme se do díla - očistíme celer, nakrajíme ho na menší kousky a uvaříme do měkka ve vodě, kdy jsme si předem rozpustili zeleninový bujon a trošku octa. Kdo chce přidat maso, připraví si ho na pánvi. Vezmeme pekáček nebo zapékací misku, vytřeme ji olejem. Na dno dáme uvařený řapíkatý celer, opečené maso, na vetší kousky nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený hermelín. Dáme do předem vyhřáté trouby a zapékáme zhruba 10 minut. Do receptu je možné použít nebo kombinovat i jiné druhy sýrů - niva, brynza, kozí sýr, mozarela....

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři